Moje zelíčko
Potřebné ingredience
*3 větší cibule, * 10 dkg slaniny, * 2 lžíce sádla, * kysané zelí, * hladká mouka, * cukr dle chuti, * ocet dle chuti, * voda
Postup přípravy
Na sádle osmažím cibuli do zlatova, přidám pokrájenou slaninu na malé kostičky, po jemném osmažení přidám kysané zelí, podliji torškou vody a dusím do měkka.
Když je zelí měkké, dochutím cukrem a octem, zahustím troškou hladké mouky a nechám povařit.
Toto zelí je u nás moc oblíbené.
Je možno udělat tímto způsobem i zelí ve sladkokyselém nálevu.
Když je zelí měkké, dochutím cukrem a octem, zahustím troškou hladké mouky a nechám povařit.
Toto zelí je u nás moc oblíbené.
Je možno udělat tímto způsobem i zelí ve sladkokyselém nálevu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bubík4
(upraveno)
18. 12. 2006, 22:14
Dělám stejně, až na tu slaninku.
tajemno 01-005505
(upraveno)
18. 12. 2006, 22:51
@bubík4
Jani, slaninka tomu dodá tu opravdu výbormou chuť... Může se nahradit i anglickou slaninou...
avynka
(upraveno)
18. 12. 2006, 22:08
Ano, dělám zelí stejným způsobem a miluje ho celá rodina. Dokonce i tchýně mi moje zelí pochválila a to je velká čest .
tajemno 01-005505
(upraveno)
18. 12. 2006, 22:52
@avynka
Ivuš, tak toho si tedy hodně považujte... Tchýně nerady chválí své nevěsty...